اهميت بازاريابي ديجيتال

با رشد فناوري اطلاعات و استفاده مشتريان از اينترنت، بازاريابي ديجيتال هم به ابزاري مهم براي شركتها تبديل شده است. بر اساس تحقيقات انجام شده، سرمايه گذاري شركت‌ها بر روي بازاريابي ديجيتال بيشترين بازگشت سرمايه را ايجاد مي‌كند. زيرا، در بستر اينترنت، شركت‌ها مي‌توانند با بودجه‌اي بسيار كم كمپين‌هاي برندينگ و تبليغاتي خلاقانه‌اي اجرا كنند و با مشتريان خود در تعامل باشند. استفاده از بازاريابي ديجيتال بنابر دلايل زير مورد توجه شركتها قرار گرفته است:

1- شركت‌ها بهتر مي‌توانند مشتريان هدف خود را انتخاب كنند.

2-كارايي فعاليت‌هاي شركت‌ها در بازارهاي ديجيتالي راحت‌تر قابل اندازه گيري است.

3-شركت‌ها به سهولت مي توانند استراتژي‌هاي بازاريابي ديجيتالي خود را تغيير دهند.

4- نرخ تبديل در بازارهاي ديجيتال بيشتر است.

5- هزينه‌هاي بازاريابي ديجيتال كمتر از ساير روش‌هاي بازاريابي است.

6- امكان تعامل نزديكتري با مشتريان فراهم است.

شركتها براي گسترش فعاليت‌هاي بازاريابي ديجيتالي خود ابزارهاي متنوعي در اختيار دارند كه استفاده صحيح از اين ابزارها باعث افزايش اثربخشي و كارايي فعاليت‌هاي بازاريابي ديجيتالي آنها مي‌شود. اين ابزارها بسيار متنوع هستند كه در اين مقاله تلاش مي‌كنيم برخي ازاين ابزارهاي بازاريابي ديجيتالي به صورت مختصر معرفي شوند:

بهنيه سازي موتورهاي جستجو (سئو):

شايد بتوان ادعا كرد كه بهينه‌سازي موتورهاي جستجو يا سئو مهمترين ابزار بازاريابي ديجيتالي است. شركت‌ها با استفاده از سئو مي‌توانند ترافيك وب سايت خود را افزايش دهند و از اين طريق به شناسايي و جذب مشتريان جديد خود كمك كنند. مباحث مربوط به سئو بسيار متنوع است كه مي توان آن را در سه بخش سئوي درون صحفه‌اي، سئوي برون صفحه‌اي و سئوي فني توضيح داد. در مقالاتي كه در آينده در همين سايت منتشر خواهد شد تلاش مي‌كنيم هر كي ازاين مباحث به صورت مختصر توضيح داده شوند.

توليد محتوا

برخي از نويسندگان چنان توليد محتوا را مهم تلقي مي‌كنند كه آن را پادشاه بازاريابي ديجيتال مي‌نامند. توليد محتواي مناسب به افزايش ترافيك وب سايت و شناسايي و جذب سرنخ‌هاي جديد فروش كمك مي‌كند. محتواي توليد شده قالب‌هاي مختلفي مي‌تواند داشته باشد كه شامل پست‌هاي آموزشي، اينفوگرافي، محتواي ويدئويي و صوتي (مثل پادكست‌ها) و غير است.

بازاريابي از طريق رسانه‌هاي اجتماعي

با افزايش استفاده از رسانه‌هاي اجتماعي مثل توئيتر، اينستاگرام، فيسبوك، و غيره توسط مشتريان، توجه شركت‌ها به استفاده از اين پتانسيل‌ها نيز افزايش پيدا كرده است. به خصوص شركت‌هايي كه در بازارهاي بين المللي فعاليت مي‌كنند به راحتي مي‌توانند از اين بازار براي توسعه بازارهاي خود استفاده كنند.

تبليغات ديجيتالي

برخي از شركت‌ها تلاش مي‌كنند از طريق تبليغات ديجيتالي و اسپانسرينگ رويدادهاي ديجيتالي خود را به مشتريان هدف معرفي كنند. تبليغات ديجيتالي از نظر هزينه براي شركت‌ها بسيار جذاب است زيرا شركت‌ها هزينه‌هاي تبليغات ديجيتالي خود را مي‌توانند به ازاي هر كليك يا حتي به ازاي هر خريد پرداخت كنند در حالي كه در تبليغات سنتي چنين مدل‌هايي رايج نيست و شركت‌ها به راحتي نمي‌توانند در تبليغات سنتي اثربخشي تبليغات خود را بسنجند.

تبليغات بومي

تبليغات بومي نيز نوع خاصي از تبليغات ديجيتالي است. در اين روش، شركت ها به صورت پنهان در فضاي ديجيتالي تبليغات خود را در اختيار مخاطبان قرار مي‌كنند. ماهيت اين تبليغات به گونه‌اي است كه تاثيرگذاري بالايي بر روي مشتريان دارد و بهتر مي‌توانند آنها را به خريد متقاعد كند.

اتوماسيون بازاريابي

اتوماسيون بازاريابي نيز در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است به طور مثال، بسياري از شركت‌ها از طريق خبرنامه‌هاي الكترونيكي مي‌توانند محتواي متناسب با نياز مخاطبان هدف خود توليد و براي آنها ارسال كنند. ارسال اين نوع محتوا نه تنها در برندسازي بلكه به افزايش فروش نيز كمك مي‌كند.

بازاريابي ايميلي

بازاريابي ايميلي نيز در در بازارهاي بين‌المللي مورد توجه شركت‌هاي قرار گرفته است و جايگزين مناسبي براي بازاريابي پست مستقيم است. پايين بودن هزينه‌هاي اين نوع بازاريابي، متناسب‌سازي بازاريابي ايميلي با نيازهاي مخاطبان هدف و امكان رهگيري و ارزيابي اثربخشي بازاريابي ايميلي از جمله مزاياي اين روش بازاريابي است كه باعث توجه مخاطبان به اين روش بازاريابي شده است

البته روش‌هاي بازاريابي ديجيتال محدود به موارد فوق نيست در مقالات آتي تلاش خواهيم كرد نكات تكميلي بيشتري در مورد اين روش‌هاي بازاريابي ارائه كنيم.

Leave a Comment